Υψηλάντου 56Α Νέα Ελβετία, Θεσσαλονίκη | 2314 018045

Espresso

διπλός espresso:  Το κλείστρο που χρησιμοποιούμε για να παρασκευάσουμε έναν απλό espresso είναι το μονό. (Σίτα 7 gr και έναν εκροέα).
Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε το διπλό (Σίτα 14 gr και δύο εκροείς) θα εκχυλίσουμε 2 espresso ή έναν διπλό espresso.

διπλός espresso

  • Καθαρίστε το κλείστρο χρησιμοποιώντας μία στεγνή και καθαρή πετσέτα.
  • Τοποθετήστε αλεσμένο καφέ στο κλείστρο. (Ανάλογα το χαρμάνι από 7- 8,5 gr).
  • Πατήστε σε σταθερό σημείο τον καφέ με το tamper (πατητήρι), ασκώντας δύναμη περίπου 15 kg. (ρίχνετε ελαφρώς τα βάρος σας προς τα μπροστά).
  • Καθαρίστε τον δακτύλιο του κλείστρου με το χέρι σας για τυχόν υπολείμματα καφέ.
  • Πατήστε το κουμπί ελεύθερης ροής της μηχανής espresso ώστε να καθαρίσει το νερό και να αποφύγουμε τον βρασμό. (περίπου 5-6 sec, ανάλογα τη μηχανή και τη χρήση της).
  • Κουμπώστε το κλείστρο και ξεκινήστε αμέσως την εκχύλιση.
  • Ιδανικός χρόνος εκχύλισης είναι από 21-27 sec από την στιγμή που πατάτε το κουμπί.
  • Στο φλιτζάνι θα πρέπει να έχετε 25-30 ml espresso.(ανάλογα με το φλιτζάνι, περίπου στη μέση του)
Κορυφή

Visit Us

Υψηλάντου 56Α
Νέα Ελβετία, Θεσσαλονίκη

Call Us

2314 018045
693 157 5233

Write us

info@coffeemaniacs.gr
facebook | instagram


Copyright © 2019 | Made by anise with love and caffeine