Αφαλάτωση Μηχανής Espresso
Η Aφαλάτωση του αποσκληρυντή ή αφαλατωτή, είναι εξαιρετικά σημαντική για την υγεία του , την μακροζωία της μηχανής espresso, αλλά και της ποιότητας των ροφημάτων. Φυσικά η παρακάτω διαδικασία αφορά μόνο τον αποσκληρυντή και όχι τα φίλτρα νερού της μηχανής espresso.
- 1) Κλείνουμε τη Μηχανή
- 2) Γυρίζουμε την επάνω βάνα τέρμα δεξιά, αφήνοντας να τρέξει νερό από το σωληνάκι μέχρι να σταματήσει.
- 3) Γυρίζουμε και την κάτω βάνα τέρμα δεξιά
- 4) Ανοίγουμε την τάπα και ρίχνουμε 1 κιλό χοντρό αλάτι (Η ποσότητα αφορά αποσκληρυντή 8lt)
- 5) Κλείνουμε προσεκτικά την τάπα.
- 6) Γυρίζουμε την επάνω βάνα τέρμα αριστερά και αρχίζει η αφαλάτωση, τρέχοντας αλμυρό νερό από το κάτω σωληνάκι.
- 7) Μετά από περίπου 45 λεπτά, δοκιμάζουμε το νερό και εφόσον έχει φύγει τελείως η αλμύρα γυρίζουμε και την κάτω βάνα τέρμα αριστερά
- 8) Η αφαλάτωση έχει ολοκληρωθεί. Μπορούμε να ανοίξουμε τη μηχανή.