Υψηλάντου 56Α Νέα Ελβετία, Θεσσαλονίκη | 2314 018045

Cappuccino

O Cappuccino είναι 35-40 ml espresso σε φλιτζάνι

180 ml με ζεστό γάλα και αφρόγαλα.

Cappuccino

  • Εκχυλίστε έναν μονό espresso και αφήστε το να “τρέξει” για άλλα 3-4 sec ή επιλέξτε την δόση του μονού cappuccino από το πληκτρολόγιο αν είναι αυτόματη η μηχανή σας .
  • Παρασκευάστε ζεστό αφρόγαλα.
  • Ρίξτε το γάλα μέσα στο φλιτζάνι.

Για να παρασκευάσουμε ζεστό αφρόγαλα, χρησιμοποιούμε γάλα μακράς διάρκειας με 3,5% λιπαρά. Τοποθετούμε γάλα στη γαλατιέρα με μύτη μέχρι την εγκοπή. Το σκεύος και το γάλα θα πρέπει να είναι κρύα. Εκτονώνουμε το ακροφύσιο της μηχανής, ανοίγοντας το, ώστε να μην διοχετεύσει σταγόνες νερού στο γάλα κατά την παρασκευή του. Φέρνουμε το ακροφύσιο του ατμού στην επιφάνεια του γάλακτος, στη μέση και ανοίγουμε τον ατμό. Το γάλα μας αρχίζει και φουσκώνει και καθώς φουσκώνει κατεβάζουμε τη γαλατιέρα ώστε νοητά, το ακροφύσιο να βρίσκεται στο ίδιο σημείο.

 Όταν το γάλα φουσκώσει και φθάσει 2 cm από το χείλος της γαλατιέρας βυθίζουμε το ακροφύσιο, ώστε να δημιουργήσουμε περιστροφική κίνηση στο γάλα (δίνη) και να εξαλειφθούν οι φυσαλίδες. Μόλις η θερμοκρασία φθάσει στους 70 C, κλείνουμε τον ατμό. Το αφρόγαλα είναι έτοιμο. Το αφήνουμε για μερικά δευτερόλεπτα να “ηρεμήσει” και στην συνέχεια το κουνάμε μέχρι να γυαλίσει η επιφάνεια του και το χτυπάμε ελαφρώς ώστε να διαχωρίσει η κρέμα από το γάλα. Σε περίπτωση που έχει φυσαλίδες στην επιφάνεια του, τις απομακρύνουμε με ένα κουτάλι επιφανειακά και στη συνέχεια κάνουμε την παραπάνω διαδικασία.

Κορυφή

Visit Us

Υψηλάντου 56Α
Νέα Ελβετία, Θεσσαλονίκη

Call Us

2314 018045
693 157 5233

Write us

info@coffeemaniacs.gr
facebook | instagram


Copyright © 2022 | Made by anise with love and caffeine