Υψηλάντου 56Α Νέα Ελβετία, Θεσσαλονίκη | 2314 018045

Espresso Doppio

O Espresso Doppio είναι διπλός Espresso.

espresso doppio

  • Καθαρίστε το κλείστρο χρησιμοποιώντας μία στεγνή και καθαρή πετσέτα.
  • Τοποθετήστε αλεσμένο καφέ στο κλείστρο. (Ανάλογα το χαρμάνι από 7- 8,5 gr).
  • Πατήστε σε σταθερό σημείο τον καφέ με το tamper (πατητήρι), ασκώντας δύναμη περίπου 15 kg. (ρίχνετε ελαφρώς τα βάρος σας προς τα μπροστά).
  • Καθαρίστε τον δακτύλιο του κλείστρου με το χέρι σας για τυχόν υπολείμματα καφέ.
  • Πατήστε το κουμπί ελεύθερης ροής της μηχανής espresso ώστε να καθαρίσει το νερό και να αποφύγουμε τον βρασμό. (περίπου 5-6 sec, ανάλογα τη μηχανή και τη χρήση της).
  • Κουμπώστε το κλείστρο και ξεκινήστε αμέσως την εκχύλιση.
  • Ιδανικός χρόνος εκχύλισης είναι από 21-27 sec από την στιγμή που πατάτε το κουμπί.
  • Στο φλιτζάνι θα πρέπει να έχετε 25-30 ml espresso.(ανάλογα με το φλιτζάνι, περίπου στη μέση του)
  • Εκχυλίστε έναν espresso χρησιμοποιώντας το διπλό κλείστρο με τους δύο εκροείς.
  • Σταματήστε την εκχύλιση όταν η ποσότητα του espresso φθάσει τα 60 ml. (ανάλογα με το φλιτζάνι, περίπου λίγο λιγότερο από το μισό).
Κορυφή

Visit Us

Υψηλάντου 56Α
Νέα Ελβετία, Θεσσαλονίκη

Call Us

2314 018045
693 157 5233

Write us

info@coffeemaniacs.gr
facebook | instagram


Copyright © 2019 | Made by anise with love and caffeine