Espresso Freddo
O Espresso Freddo είναι διπλός παγωμένος Espresso.
Espresso Freddo
- Εκχυλίστε έναν διπλό espresso χρησιμοποιώντας το διπλό κλείστρο με τους δύο εκροείς.
- Συνεχίστε την εκχύλιση για άλλα 4-5 sec ώστε η ποσότητα του espresso να είναι περίπου 70-75 ml.
- Τοποθετήστε στο shaker τον espresso που εκχυλίσατε, προσθέτοντας ζάχαρη (αν χρειάζεται) 1,5 κουταλιά για μέτριο και 3,5 για γλυκό.
- Αναμείξτε στη φραπιέρα για 3-4 sec στην πρώτη σκάλα (I) ανοιγοκλείνοντας τη ώστε να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέστε 1-2 πάγους και αναμείξτε ξανά στη φραπιέρα με τον ίδιο τρόπο.
- Προσθέστε πάγο σε ένα ποτήρι τύπου σωλήνα 250-280 ml (περίπου στα ¾) και σουρώστε τον καφέ στο ποτήρι.
- Η κρέμα θα πρέπει να είναι περίπου 3-4 cm και ο καφές θα πρέπει να σχηματίζει νερά κατακόρυφα.
Προσοχή να μην χτυπήσετε στη φραπιέρα περισσότερο από όσο χρειάζεται τον καφέ, καθώς θα δημιουργηθεί αρκετός αφρός και ο καφές σας θα είναι πολύ ελαφρύς.