Espresso Stretto (Ristretto)
O Espresso Stretto είναι Espresso με λιγότερο νερό.
Espresso Stretto
- Καθαρίστε το κλείστρο χρησιμοποιώντας μία στεγνή και καθαρή πετσέτα.
- Τοποθετήστε αλεσμένο καφέ στο κλείστρο. (Ανάλογα το χαρμάνι από 7- 8,5 gr).
- Πατήστε σε σταθερό σημείο τον καφέ με το tamper (πατητήρι), ασκώντας δύναμη περίπου 15 kg. (ρίχνετε ελαφρώς τα βάρος σας προς τα μπροστά).
- Καθαρίστε τον δακτύλιο του κλείστρου με το χέρι σας για τυχόν υπολείμματα καφέ.
- Πατήστε το κουμπί ελεύθερης ροής της μηχανής espresso ώστε να καθαρίσει το νερό και να αποφύγουμε τον βρασμό. (περίπου 5-6 sec, ανάλογα τη μηχανή και τη χρήση της).
- Κουμπώστε το κλείστρο και ξεκινήστε αμέσως την εκχύλιση.
- Ιδανικός χρόνος εκχύλισης είναι από 21-27 sec από την στιγμή που πατάτε το κουμπί.
- Στο φλιτζάνι θα πρέπει να έχετε 25-30 ml espresso.(ανάλογα με το φλιτζάνι, περίπου στη μέση του)
- Εκχυλίστε έναν Espresso χρησιμοποιώντας το κουμπί ελεύθερης ροής.
- Σταματήστε την εκχύλιση όταν η ποσότητα του Espresso φθάσει τα 15-20 ml. (ανάλογα με το φλιτζάνι, περίπου στο 1/3).