Αφαλάτωση της Μηχανής Espresso
Η Αφαλάτωση της Μηχανής Espresso, δηλαδή, ή αφαλάτωση του αποσκληρυντή ή αφαλατωτή, είναι εξαιρετικά σημαντική διαδικασία. Τα οφέλη της, αντανακλούν κέρδη για την υγεία του , την μακροζωία της μηχανής espresso, αλλά και της ποιότητας των ροφημάτων. Φυσικά η παρακάτω διαδικασία αφορά μόνο τον αποσκληρυντή και όχι τα φίλτρα νερού της μηχανής espresso.
Ακολουθεί αναλυτικά η σχετικά απλή διαδικασία σε 8 βήματα:
- 1) Αρχικά κλείνουμε τη Μηχανή καφέ. (Για να μην τραβήξει νερό κατά την διαδικασία και βάλουμε αλμυρό νερό μέσα στο Boiler).
- 2) Γυρίζουμε την επάνω βάνα τέρμα δεξιά, αφήνοντας να τρέξει νερό από το σωληνάκι μέχρι να σταματήσει.
- 3) Γυρίζουμε και την κάτω βάνα τέρμα δεξιά.
- 4) Ανοίγουμε την τάπα και ρίχνουμε 1 κιλό χοντρό μαγειρικό αλάτι. (Η ποσότητα αφορά αποσκληρυντή 8lt) (1,5 κιλό αλάτι για αποσκληρυντή 12lt).
- 5) Κλείνουμε προσεκτικά και ερμητικά την τάπα.
- 6) Για να ξεκινήσει πρακτικά η Αφαλάτωση της Μηχανής Espresso, γυρίζουμε την επάνω βάνα τέρμα αριστερά. Έτσι, αρχίζει η αφαλάτωση, τρέχοντας αλμυρό νερό από το κάτω σωληνάκι.
- 7) Μετά από περίπου 45 λεπτά, δοκιμάζουμε το νερό και εφόσον έχει φύγει τελείως η αλμύρα γυρίζουμε και την κάτω βάνα τέρμα αριστερά.
- 8) Η Aφαλάτωση της Μηχανής Espresso, έχει τελειώσει. Μπορούμε να ανοίξουμε την μηχανή και να συνεχίσουμε την εργασία μας.